8 Οκτωβρίου, 2024

Silent Hill 2 Remake: Έφτασε η Ώρα

Μετά από αμέτρητα rumors και leaks, η μεγάλη ώρα έφτασε: Silent Hill 2 Remake  διαθέσιμο από σήμερα, 8 Οκτωβρίου!

 

Mιλάμε για το πιο “μαύρο” και καταθλιπτικό horror game της χρονιάς, που έχει ήδη προκαλέσει ανατριχίλες με τη σκοτεινή του ατμόσφαιρα και τη φρικιαστική αισθητική του. Η Bloober Team, το στούντιο πίσω από το επίσης φοβερό Layers of Fear, ανέλαβε το remake και υπόσχεται να διατηρήσει την απόλυτη κατάθλιψη του αρχικού παιχνιδιού, παραδίδοντας ένα παιχνίδι που θα κάνει τους παίκτες να παλεύουν με το… ψυχολογικό τους σκοτάδι.

 

Μια Ξεχωριστή Ιστορία

Ακολουθείς τον James Sunderland, που μετά από ένα ανατριχιαστικό γράμμα από την νεκρή σύζυγό του, Mary, επιστρέφει στην στοιχειωμένη πόλη τους για να τη βρει.

Τι είναι, όμως, αληθινό και τι όχι;

Καθώς βουτάς όλο και πιο βαθιά στους ομιχλώδεις δρόμους και τα σάπια κτίρια του Silent Hill, κάθε γωνία και κάθε θόρυβος αποκαλύπτει και μια ακόμα πτυχή της σκοτεινής ιστορίας του James. Πίσω από  τέρατα και λαβυρίνθους, κρύβεται μια αποκάλυψη που θα σε κάνει να αμφισβητήσεις κάθε βήμα που έκανες. Αυτό που ξεκινά ως μια αναζήτηση για κλείσιμο ενός κύκλου, εξελίσσεται γρήγορα σε μια εφιαλτική κατάβαση μέσα από την ενοχή, τη θλίψη και τους βαθύτερους φόβους του James.

Έχεις το θάρρος να φτάσεις στο τέλος και να μάθεις την αλήθεια; Ή μήπως υπάρχουν κάποια μυστικά που καλύτερα να μείνουν για πάντα κρυμμένα;

 

Τι κάνει το SH 2 να ξεχωρίζει;

Δεν είναι απλά οι σκοτεινοί διάδρομοι ή τα τέρατα που παραμονεύουν πίσω από κάθε γωνία. Όχι φίλε, εδώ μιλάμε για μια κατάβαση στην προσωπική κόλαση του πρωταγωνιστή, James Sunderland, καθώς προσπαθεί να βρει την – υποτιθέμενα νεκρή – γυναίκα του.  Η ιστορία είναι τόσο καλοδουλεμένη που κάνει το Pyramid Head να φαίνεται σαν τον πιο… λογικό χαρακτήρα του παιχνιδιού! Η Bloober Team πήρε το “παλιό καλό” και το έκανε ακόμα πιο… “σάπιο”. Με τη χρήση της Unreal Engine 5, τα περιβάλλοντα είναι πιο αποπνικτικά από ποτέ. Η γνωστή μας ομίχλη του Silent Hill έγινε τόσο πυκνή και απειλητική που δεν ξέρεις αν θα βγει μέσα από αυτήν κανένα τέρας ή αν θα σε αρπάξει η ίδια!

 

Τι φέρνει η αναβάθμιση σε Unreal Engine 5;

Το Silent Hill 2 remake μάς εισάγει σε νέες τεχνολογίες που αλλάζουν την εμπειρία από το πρώτο κιόλας λεπτό. Αν δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει αυτό, δύο λέξεις: Nanite και Lumen.

  • Το Nanite είναι σαν τον γυμναστή που ανέλαβε να φτιάξει το σώμα του παιχνιδιού. Δίνει στους δημιουργούς τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν εκατομμύρια πολυγώνια χωρίς το PC σου να μεταμορφωθεί σε… αερόθερμο!
  • Το Lumen είναι το απόλυτο φως μέσα στο σκοτάδι. Δημιουργεί ρεαλιστικούς φωτισμούς και αντανακλάσεις, κάνοντας το κάθε μέρος να μοιάζει τόσο πραγματικό όσο ένας εφιάλτης που δε θες να ξυπνήσεις από αυτόν.

 

Μιζέρια, Σκοτάδι και… Εθισμός

Το Silent Hill 2 Remake δεν είναι φτιαγμένο για να περάσεις καλά.

Δε θα κάνεις βόλτες για να ρίξεις headshots ή να μαζεύεις loot. Κάθε στιγμή είναι ένας αγώνας με την ψυχολογία σου, καθώς το παιχνίδι σου στερεί οποιοδήποτε αίσθημα ασφάλειας. Εξερευνάς περιοχές που γίνονται ολοένα και πιο σάπιες, κλεισμένος σε σκοτεινά κτίρια για ατελείωτες ώρες.

 

Αλλά, ξέρεις κάτι;

Αυτό το κάνει τρομακτικά εθιστικό!

 

Είναι σαν να παρακολουθείς ταινίες τρόμου back-to-back (ενώ οι δικοί σου σε ρωτάνε αν είσαι καλά και μήπως χρειάζεσαι έναν ύπνο)…

 

Όταν ο τρόμος συναντάει την… Comic Sans

Σ’ ένα παιχνίδι όπου το horror είναι τόσο έντονο που και τα ηχεία σου παθαίνουν κρίση πανικού, ποιος να περίμενε πως η μεγαλύτερη απειλή θα ήταν… η Comic Sans;

Για τους μη μυημένους, το Silent Hill HD Collection του 2012 έμεινε στην ιστορία για όλους τους λάθος λόγους — και ένα από τα μεγαλύτερα “crimes against humanity” ήταν η χρήση της διαβόητης γραμματοσειράς σε μια ταμπέλα μέσα στο παιχνίδι. Για να καταλάβουν όλοι πόσο «κρίμα» ήταν, φαντάσου να παίζεις την πιο τρομακτική σκηνή της ζωής σου και ξαφνικά να σκάει μύτη μια ταμπέλα που λέει “Welcome to Silent Hill Ranch” γραμμένη σαν σχολική εργασία τρίτης δημοτικού.

 

 

Οπότε, καταλαβαίνεις τις αντιδράσεις όταν οι παίκτες το είδαν ξανά στο remake. Αλλά μην ανησυχείς, αυτή τη φορά είναι κρυμμένο σαν Easter egg, ως φόρος τιμής στο… fail του παρελθόντος. Για όσους λοιπόν καταλαβαίνουν γιατί είναι αστείο, η Bloober Team ουσιαστικά μας κλείνει το μάτι λέγοντας: “Θυμόμαστε πώς κάναμε μούσκεμα τότε, αλλά τώρα το απολαμβάνουμε μαζί σας”.

Και για εσάς που δεν είστε σίγουροι γιατί γελάμε, απλά να ξέρετε ότι είναι σαν να έβαζαν τον Freddy Krueger να φοράει παντόφλες με παπάκια.

 

Κανείς δε γλιτώνει τα trolls

Εννοείται πως το Silent Hill 2 Remake δεν έχει γλιτώσει από τα κλασικά… trolls.

Η σελίδα της Wikipedia έκλεισε προσωρινά γιατί κάποιοι προσπαθούσαν να ρίξουν τη βαθμολογία του. Όλοι ξέρουμε πόσο αγαπημένο είναι το αρχικό παιχνίδι στους fans και πόσο δύσκολο είναι να δεχτείς μια αλλαγή σε κάτι που θεωρείς “ιερό”.

Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς.

Αυτό που κατάφερε η Bloober Team είναι να πάρει την κατάθλιψη του 2001 και να την κάνει… next-gen κατάθλιψη!

Οπότε, ακόμα και αν υπάρχουν μερικά προβλήματα στο performance, ή μικροbugs εδώ κι εκεί, το παιχνίδι μένει πιστό στο κλίμα του, και αυτό είναι που μετράει.

 

 

Πηγές:

Konami

Bloober Team

Polygon

IGN

Game Spot

PSaddict

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

NEW STORE: Battlenet 3D Polykastro

NEW STORE: Battlenet 3D Polykastro

Τι σημαίνει αυτό για εσένα; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τουρνουά, ΕΠΙΚΑ events, BNETGG προνόμια και διαρκής αναβάθμιση για να μην μένεις ποτέ πίσω!

14 Οκτωβρίου, 2024
Dragon Ball: Sparking! Zero – Ξεπέρασε κάθε προσδοκία και σπάει ρεκόρ

Dragon Ball: Sparking! Zero – Ξεπέρασε κάθε προσδοκία και σπάει ρεκόρ

Το παιχνίδι δεν είναι απλώς ένα βήμα μπροστά για το franchise — είναι Saiyan leap!

10 Οκτωβρίου, 2024
Valorant: Μετάβαση σε Unreal Engine 5 – Τι Σημαίνει Πρακτικά για το Παιχνίδι

Valorant: Μετάβαση σε Unreal Engine 5 – Τι Σημαίνει Πρακτικά για το Παιχνίδι

Μιλάμε για το απόλυτο boost σε visuals και performance, με σκοπό να φέρει το game σε εντελώς νέο επίπεδο.

4 Οκτωβρίου, 2024