4 Οκτωβρίου, 2024

Valorant: Μετάβαση σε Unreal Engine 5 – Τι Σημαίνει Πρακτικά για το Παιχνίδι

Η Riot Games αποφάσισε να ανεβάσει τον πήχη, ανακοινώνοντας τη μετάβαση του Valorant στην Unreal Engine 5! Όχι, δεν πρόκειται για μια απλή αναβάθμιση γραφικών. Μιλάμε για το απόλυτο boost σε visuals και performance, με σκοπό να φέρει το game σε εντελώς νέο επίπεδο.

 

Τι παίζει με την Unreal Engine 5;

Με την αναβάθμιση αυτή, η Riot ανοίγει νέους ορίζοντες στο gameplay και τα γραφικά του παιχνιδιού.

Μιλάμε για βελτιωμένα visuals, πιο δυναμικά περιβάλλοντα και νέους τρόπους να σκας το headshot σου με άνεση.

Το Unreal Engine 5 έρχεται με εργαλεία όπως Nanite (τον superhero που σώζει το framerate σου όταν παλεύει να αντέξει τα γραφικά. Είναι μια τεχνολογία virtualized geometry που επιτρέπει στους game developers να δημιουργούν σκηνές και μοντέλα με εκατομμύρια ή και τρισεκατομμύρια πολυγώνων, χωρίς να μετατρέπουν το PC σου σε θερμάστρα!)

και το Lumen (αν το Nanite είναι ο σούπερ ήρωας που φροντίζει τα γραφικά του παιχνιδιού να είναι τέλεια, τότε το Lumen είναι το sidekick του που κάνει το φωτισμό να δείχνει απλά μαγικός), που υπόσχεται φωτισμούς και αντανακλάσεις που θα κάνουν τους παίκτες να απορούν αν παίζουν shooter ή προσομοιωτή φωτογραφίας!

Και ξέρεις τι σημαίνει αυτό: ανανεωμένες υφές, πιο ρεαλιστικά εφέ και περιβάλλοντα που θα σε κάνουν να νιώθεις ότι είσαι μέσα στο Split και όχι στον καναπέ σου. Μη μου πεις ότι δε θες να δεις το Breeze να ζωντανεύει με φανταστικό φωτισμό ή το Bind να φαίνεται πιο spooky από ποτέ!

Αλλά… Υπάρχει και ένα Αλλά!

Πριν αρχίσεις να πιστεύεις ότι το Valorant θα μεταμορφωθεί σε ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, χαλάρωσε!

Η Riot μας λέει πως αυτή η αλλαγή δεν σημαίνει ότι θα γίνει το gameplay Minecraft meets Fortnite. Η μετάβαση στην UE5 δε θα επηρεάσει τα mechanics του παιχνιδιού. Ο Ryze δε θα αρχίσει να πετάει νύχια όπως ο Wolverine, και ο Jett Dash θα παραμείνει το ίδιο εκνευριστικός.

Η ίδια η Anna Donlon της Riot είπε ότι “στίψανε κάθε δυνατότητα του Unreal Engine 4” κι έτσι αποφάσισαν να πάνε το παιχνίδι στο επόμενο level. Με απλά λόγια, η μετάβαση αυτή είναι αναγκαία, αλλά ταυτόχρονα γίνεται με σκοπό να μας κρατήσει το παιχνίδι γνωστό και οικείο.

 

Ποια είναι τα Πρακτικά Οφέλη;

Εκτός από τα φανταχτερά γραφικά και την καλύτερη απόδοση, υπάρχουν και πιο σοβαρά θέματα που αναμένεται να λυθούν με την αναβάθμιση. Το Battle Replay που τόσο ζητάει το community, είναι πλέον πιο κοντά στο να γίνει πραγματικότητα. Θες να δεις το clutch που έκανες από μια γωνία που να μοιάζει βγαλμένη από ταινία του Nolan; Να μια ευκαιρία!

Με τη χρήση του UE5, η Riot μπορεί να προσθέσει νέα features, να βελτιώσει τις επιδόσεις, και να μας φέρει πράγματα που δεν φανταζόμασταν ότι μπορεί να έχει το παιχνίδι. Μιλάμε για cross-platform υποστήριξη, πιο smooth gameplay (ναι, ακόμα και αν ο υπολογιστής σου είναι από την εποχή που έπαιζες Wolfenstein σε DOS), και… ποιος ξέρει; Ίσως έρθει και καμιά νέα αναβάθμιση που θα ταιριάξει τέλεια με τα νέα abilities των Agents!

 

Το Μέλλον του Valorant – Μια Ξεχωριστή Παρουσίαση;

Μπορεί η αλλαγή αυτή να φαίνεται μεγάλη, αλλά η Riot μας έχει κρατήσει μερικά μυστικά ακόμα.

Στο τέλος της ομιλίας της στο Unreal Fest, η Donlon πέταξε μια… teaser βόμβα! Υποσχέθηκε ότι οι νέες δυνατότητες του Unreal Engine 5 θα παρουσιαστούν σε μια ξεχωριστή παρουσίαση στο κοντινό μέλλον, φέρνοντας κάτι “πολύ διαφορετικό” που δεν έχουμε ξαναδεί.

Τι σημαίνει αυτό για εμάς; Ίσως νέα modes, ίσως κάποιο battle royale για να προκαλέσει το Fortnite, ίσως και κάτι τελείως διαφορετικό.

 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Riot είναι αποφασισμένη να δώσει μια νέα διάσταση στον κόσμο του Valorant.

 

Πηγές:

VPEsports

Gamerant

TechPowerUp

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

NEW STORE: Battlenet 3D Polykastro

NEW STORE: Battlenet 3D Polykastro

Τι σημαίνει αυτό για εσένα; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τουρνουά, ΕΠΙΚΑ events, BNETGG προνόμια και διαρκής αναβάθμιση για να μην μένεις ποτέ πίσω!

14 Οκτωβρίου, 2024
Dragon Ball: Sparking! Zero – Ξεπέρασε κάθε προσδοκία και σπάει ρεκόρ

Dragon Ball: Sparking! Zero – Ξεπέρασε κάθε προσδοκία και σπάει ρεκόρ

Το παιχνίδι δεν είναι απλώς ένα βήμα μπροστά για το franchise — είναι Saiyan leap!

10 Οκτωβρίου, 2024
Silent Hill 2 Remake: Έφτασε η Ώρα

Silent Hill 2 Remake: Έφτασε η Ώρα

Ο επαναπροσδιορισμός του ψυχολογικού τρόμου, με εντυπωσιακά γραφικά, μια ιστορία που μπλέκει την ελπίδα με την απόγνωση, και έναν ήρωα που βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στην ομίχλη, ψάχνοντας απαντήσεις για το μυστήριο της νεκρής συζύγου του.

8 Οκτωβρίου, 2024